Ètnia Jueus Sefardites - Nord-Africans - principals països
L'ètnia Jueus Sefardites - Nord-Africans és comú en els següents països, d'acord amb les dades dels usuaris d'ADN MyHeritage.
Seleccioneu una altra ètnia
Els percentatges representen la part dels usuaris d'ADN MyHeritage amb ètnia Jueus Sefardites - Nord-Africans en aquest país.
Mostrar tots els països
Ètnia Jueus Sefardites - Nord-Africans
Els Jueus Sefardites Nord-Africans són part de l'àmplia comunitat jueva "Mizrahí" i inclouen als coneguts col·lectivament com "Jueus Magrebins", com a reconeixement de la localització "occidental" del seu patrimoni (Marroc, Algèria, Líbia i Tunísia). Els primers Jueus van arribar al nord d'Àfrica com comerciants de l'antic regne d'Israel o durant l'agitació posterior a la destrucció del Temple del Rei Salomó, arrasat pels Babilonis l'any 586 a. C. Es van assentar entre els Berbers i els seus descendents considerats avui els "Jueus Marroquins". Els Jueus es van instal·lar a Algèria des de finals del període romà, amb un posterior flux migratori després de la persecució visigoda soferta a Europa. Els Jueus van arribar a Líbia i Tunísia diversos centenars d'anys abans que a Algèria, al segle III a.C., sota dominació grega. Més de mil anys després de l'arribada dels primers Jueus al nord d'Àfrica, la Inquisició espanyola (i l'expulsió dels jueus) en l'any 1492 d. C. va donar lloc a una segona onada migratòria massiva des de la península ibèrica al nord d'Àfrica. Amb l'establiment de l'Estat d'Israel el 1948, la gran majoria dels Jueus del nord d'Àfrica van iniciar la seva tornada a Israel fins als anys 70, en successius èxodes (més grans i més petits) des de terres àrabs. Una part important dels jueus Nord-Africans es van traslladar a França. Actualment, a part d'una comunitat d'un parell de milers de jueus present al Marroc, molt pocs Jueus romanen al nord d'Àfrica.