Ètnia Jueus mizrahim - Iranians/Iraquis - principals països
L'ètnia Jueus mizrahim - Iranians/Iraquis és comú en els següents països, d'acord amb les dades dels usuaris d'ADN MyHeritage.
Seleccioneu una altra ètnia
Els percentatges representen la part dels usuaris d'ADN MyHeritage amb ètnia Jueus mizrahim - Iranians/Iraquis en aquest país.
13.8%
9.4%
1.8%
Mostrar tots els països
Ètnia Jueus mizrahim - Iranians/Iraquis
Els jueus han viscut a l'històric Imperi Persa des de fa més de 2700 anys, deportats tant pels babilonis com pels assiris al que en aquells dies es coneixia com "extrem de la terra", el territori actual de l'Iran i l'Iraq. Fa uns 1700 anys, els descendents d'aquells exiliats van ser actors clau en la creació del Talmud de Babilònia, donant fe de la prosperitat d'una comunitat jueva fins a l'Edat Mitjana, moment en el qual el benestar dels jueus va oscil·lar en funció del govern de torn. A principis dels anys cinquanta del segle XX, més de tres quartes parts de la comunitat es va traslladar a Israel, escapant de lleis contra els jueus. Milers de jueus iranians (també anomenats perses) van emigrar a Israel, quan l'estat hebreu va ser creat el 1948. La vigília de la Revolució Islàmica a l'Iran, entre 80.000 i 100.000 jueus vivien allà. Des de llavors, la majoria han emigrat als Estats Units, Israel, Canadà i altres països. Malgrat tot, actualment encara viuen 20.000 jueus a l'Iran Els jueus mizrahim (que en hebreu vol dir orientals) també es troben a l'Afganistan, Índia, Uzbekistan i en altres regions del món. Alguns estudiosos inclouen als mizrahim en la definició més àmplia de sefardites, però no guarden relació amb l'origen ibèric, tot i que presenten similituds a nivell de litúrgia, aliments i altres aspectes culturals.