Ètnia Filipins, indonesis i malais - principals països
L'ètnia Filipins, indonesis i malais és comú en els següents països, d'acord amb les dades dels usuaris d'ADN MyHeritage.
Seleccioneu una altra ètnia
Els percentatges representen la part dels usuaris d'ADN MyHeritage amb ètnia Filipins, indonesis i malais en aquest país.
Mostrar tots els països
Ètnia Filipins, indonesis i malais
Aquesta regió del món acull centenars de grups, cadascun unit pel seu propi idioma, la majoria pertanyents a la família lingüística austronèsia. A Filipines, els antics pobles de Negrito van emigrar des de l’Àsia continental per establir-se a les illes fa uns 90.000 anys. Els seus hereus s’han convertit en una gran font d’informació per a aquells que estudien la cultura prehispànica de la zona. La majoria de Filipins actualment són ètnicament Malayo-Polinesis, i el seu idioma és de la família austronèsia. Altres ètnies inclouen el Ivatan, el Ilocano, el Tagalog i el Cebuano. Molts d’aquests pobles es van convertir al cristianisme, mentre que a l’oest de Mindanao i a l’arxipèlag de Sulu, alguns practiquen l’islam. Indonèsia acull més de 300 grups ètnics. Aquest gran grup es desglossa en subgrups inclosos el Javanès, el Sondanès, el Malai i el Madurese. Els Indonesians es diuen Pribumi ("fills de la terra"). Aquesta diversitat ètnica es troba també a Malàisia. Els Malaios moderns estan comunicats mitjançant proximitat geogràfica, història compartida i cultura comuna. En la història recent, les persones amb arrels ètniques Filipines, Indonèsies i Malaies han migrat a Madagascar, Guam i les illes Marianes del Nord i també han deixat la seva marca genètica en aquestes zones.